Πλακογιαννάκης Γεώργιος Καρδιολόγος

Δυνατότητες Ιατρείου

Το ιατρείο λειτούργει από το 1997 στο κέντρο της Αθήνας διπλά από την Νομική Σχολή Αθηνών στην οδό Σόλωνος και Μασσαλίας, δίπλα από την στάση του μετρό (πανεπιστήμιο)
Ο τεχνολογικός εξοπλισμός τελευταίας γενιάς( Υπέρηχοι, Δοκιμασία κόπωσης, Ηolter ρυθμού και πίεσης) και η εκπαίδευση μου στις νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις πάνω στην Στεφανιαία νόσο, στην Υπέρταση, στην αντιμετώπιση της Υπερλιπιδαιμίας στις Αρρυθμίες δημιουργούν τις προϋποθέσεις για γρήγορη και αποτελεσματική διάγνωση και εξατομικευμένη θεραπεία τόσο σε ένα χρόνιο όσο και σε κάθε οξύ καρδιολογικό περιστατικό

 

Υπέρηχος Καρδιάς

triplexΜε το υπέρηχο βλέπουμε αν υπάρχουν προβλήματα ανατομικά τόσο των μεγάλων αγγείων της καρδίας όσο και των τοιχωμάτων αυτής. Βλέπουμε αν υπάρχουν προβλήματα στις βαλβίδες της καρδίας, αν υπάρχει υγρό στο περικάρδιο.

Μας δίνει τη δυνατότητα γρήγορα και αξιόπιστα να εκτιμήσουμε:

  • Την δομική κατασκευή την καρδιάς και των μεγάλων αγγείων (κυρίως ανιούσας, αορτικού τόξου και κατιούσας θωρακικής αορτής)
  • Την λειτουργικότητα (συστολικής και διαστολικής)της καρδιάς και της αορτής
  • Την αιμοδυναμική της κυκλοφορίας του αίματος μέσα στην καρδιά
  • Την ανταπόκριση στην θεραπεία σε ασθενείς με καρδιακό νόσημα
  • Τον καθορισμό της πρόγνωσης των ασθενών με καρδιακό νόσημα

 

Δοκιμασία Κόπωσης

stresstestΗ δοκιμασία ή τεστ κόπωσης είναι μια μέθοδος για την διάγνωση και παρακολούθηση καρδιακών παθήσεων, από τις οποίες κυριότερη είναι η στεφανιαία νόσος

Με το τεστ κόπωσης προκαλείται η λειτουργία της καρδιάς σε εντονότερους ρυθμούς και έτσι αποκαλύπτονται τυχόν προβλήματα της, που δεν ήταν δυνατόν να αποκαλυφθούν σε ηρεμία με ένα απλό Η.Κ.Γ. (ηλεκτροκαρδιογράφημα)

Τέτοιες περιπτώσεις είναι κυρίως η ισχαιμία του μυοκαρδίου (συνήθως λόγω στεφανιαίας νόσου), οι διάφορες αρρυθμίες που εμφανίζονται σε κόπωση, η προδιάθεση για εμφάνιση αρτηριακής υπέρτασης στο μέλλον κ.α.


Ποιοί κάνουν την εξέταση ;

Την δοκιμασία κόπωσης την κάνουν όσοι ανήκουν σε ομάδα κινδύνου (καπνιστές, διαβητικοί), άτομα τα οποία έχουν κληρονομικότητα για καρδιοπάθειες, αν υπάρχει υψηλή χοληστερίνη ή υπέρταση ή ακόμα και για λόγους πρόληψης όλοι οι άντρες άνω των 30 και οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

 


Τι είναι η 24ωρη καταγραφή της πίεσης (Holter Πίεσης); 

Η 24ωρη καταγραφή της πίεσης, που λανθασμένα αναφέρεται από μερικούς ως «holter πίεσης», είναι ένα φορητό ηλεκτρονικό πιεσόμετρο που μετράει αυτόματα την πίεση κάθε 15-30 λεπτά επί 24 ώρες. Αποτελείται από περιχειρίδα που τυλίγεται στο βραχίονα και από συσκευή μεγέθους λίγο μεγαλύτερου από πακέτο τσιγάρων που συνδέεται με την περιχειρίδα και τοποθετείται στη ζώνη ή κρεμιέται στον ώμο.

Η εφαρμογή της τεχνικής αυτής παρέχει τη δυνατότητα πολλαπλών μετρήσεων της πίεσης μακριά από το «στρεσογόνο» περιβάλλον του ιατρείου. Έτσι αποκτάται πλήρης εικόνα της πίεσης στις συνηθισμένες συνθήκες μιας εργάσιμης μέρας, κατά τη διάρκεια της εργασίας, στο σπίτι και τον ύπνο.

 

Holter 24ωρης καταγραφής ηλεκτροκαρδιογραφήματος
Η συνεχής καταγραφή του ηλεκτροκαρδιογραφήματος, συνήθως για 1-2 24ωρα, είναι μέθοδος η οποία βοηθά κυρίως στην ανεύρεση διαταραχών του καρδιακού ρυθμού, δεδομένου ότι αυτές οι διαταραχές είναι συνήθως παροδικές.

Διαβάστηκε 2955 φορές

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Πλακογιαννάκης Γεώργιος

Καρδιολόγος Βιογραφικό

Google

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιατρείο Κολωνακίου

Μασσαλίας 16 & Σόλωνος – Κολωνάκι.

Ωράριο: από Δευ. έως Παρ. 17:30 – 22:00

  • Τηλέφωνο: 210 3613454
  • Κινητό: 6944 296576

Επικοινωνία - Χάρτης

Ιατρείο Αλίμου

Λεωφόρος Ιωνίας 42 Άλινος.

Ωράριο: από Δευ. έως Παρ. 09:00 – 13:00

  • Τηλέφωνο: 213 0332264
  • Κινητό: 6944 296576

Επικοινωνία - Χάρτης